Çorum Çatak Tabiat Parkı ve bölgedeki köylere ulaşım sağlayan yolunun genişletilmesi için çalışma başlatıldı.
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, köy muhtarları ile bir araya geldi.
Çatak Tabiat Parkı yolunda hafta sonları özellikle yoğun bir trafik akışının oluştuğunu dile getiren muhtarlar, yolun artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getirdiler. Yolun darlığı nedeniyle zaman zaman çeşitli problemler yaşandığını dile getiren muhtarlar, yolun genişletmesini istediler.
AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, bölgedeki yol genişletme çalışmalarına başlanabilmesi için öncelikli olarak arazi sahiplerinden muvafakatname alınması gerektiğini söyledi.
Çatak yolunun yapıldığında bölgedeki hareketliliğin daha da artacağına dikkat çeken Uslu, bunun bölge insanına ekonomik katkıda sağlayacağına işaret etti.
Çorum’u bir bütün olarak gördüklerini dile getiren Uslu, “Çorum ülke genelinde en çok köyü bulunan iller arasında. Köylerin dağınık olması ve coğrafi koşullar nedeniyle zaman zaman hizmetlerde problem yaşanabiliyor. Amacımız tüm köylere hizmet götürmek. Şehir merkezinde ne varsa köylerimizde de onun olmasını istiyoruz” dedi.
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da, AK Parti iktidarında köylerin alt yapı sorunlarının çözüme kavuşmaya başladığını belirterek, köylerin her geçen gün modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Bekiroğlu, millete hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.
Köylerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getiren Bekiroğlu, köylerde öncelikli olarak elzem arz eden sorunların üzerine eğildiklerini dile getirdi.
Toplantı sonunda İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Taşpınar Köyü Muhtarı, Hamamlıçay Bekir Söylemez, Feriz Köyü Muhtarı Muhittin Sarıoğlu, Şeyhamza Köyü Muhtarı Veysel Altunkaya, Çatak Köyü Muhtarı Celal Karakaş, Ayaz Köyü Muhtarı Mustafa Üstşahin, Türkler Köyü Muhtarı Ömer Tomak, Beydili Köyü Muhtarı Murat Ünel, Paşaköy Köyü Muhtarı Yüksel Öztürk, İsmail Köyü Muhtarı Adem Güven, Çanakçı Köyü Muhtarı Gürbüz Yasakçı, Çukurören Köyü Muhtarı Mehmet Ekici, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral’a bölgede yapılması planlanan çalışma hakkında bilgi verdi.



(İHA)

Editör: TE Bilisim