1983 yılında kurulan parkın 387,5 ha alana sahip olduğunu belirten Nurettin Karaca, Çorum’a uzaklığının ise yaklaşık 22 km olduğunu anlattı.

Çatak’ta günübirlik rekreasyon ve doğa yürüyüşü imkanı bulunduğu gibi çocuk oyun alanları ve spor sahalarının da bulunduğunu anlatan Karaca, “park içerisinde 1 adet misafirhane, 4 adet yağmur barınağı, 6 adet su deposu, 2 oyun alanı, 24 adet kamelya, 291 adet piknik masası, Giriş Kontrol ünitesi, 1 adet satış büfesi, 4 adet WC bulunmaktadır. 2018 yılında; 1 adet 100 tonluk su deposu, 4 adet çeşme yapılması, Mevcut misafirhanenin onarılması, Mevcut WC’nin onarılması ve foseptik yapımı, Mescit ve Satış Büfesinin onarılması işleri, Ekonomik ömrünü doldurmuş atıl durumdaki yapıların yıkım işleri yaptırılacak olup söz konusu işler için 2018 yılında 250.000 lira ödenek ayrılmıştır.

Çatak Tabiat Parkında alan içerisinde bulunan yolların taş kaplama yapılması, Orman köşklerinin yapılması, Suni göletin yeniden düzenlenerek alana kazandırılması, Yürüyüş yollarının düzenlenmesi, Manzara seyir teraslarının inşaa edilmesi, İdare ziyaretçi merkezinin yapılması, Spor alanlarının yeniden düzenlenmesi, Peyzaj düzenlemesi yapılması, Otopark alanlarının düzenlenmesi gibi çalışmaların yapılması planlanmakta.

Çatak Tabiat Parkı’na yapılan yatırımlarla Çorum için örnek teşkil edecek, iç ve dış turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yörede yaşayan vatandaşların istihdamı artacak, köylerde üretilen doğal ürünlerin ve hediyelik eşyaların pazarlaması ve çeşitlenmesine hizmet edecektir.

Çatak Tabiat Parkı alanı bu özellikleri ile şu ana kadar yeterince değerlendirilememiştir ancak bundan sonra meclisimizin de değerli destekleri ile yeniden canlandırılması bir zorunluluk ve sosyal sorumluluktur. Tabiat parkı alanının gerek bakanlık bütçesinden gerekse OKA desteklerinden ve gerekse il özel idare bütçemizden yardım almak suretiyle geliştirilmesi, yine bu alanda imkanlar zorlanarak bir gençlik kampı yapılması için tüm paydaşların harekete geçirilmesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde gerekli taleplerde ve girişimlerde bulunulması ve Çatak Tabiat Parkı yakınında bulunan ve atıl vaziyette bulun kayak merkezinin de yine aynı yöntemlerle yeniden hizmete kazandırılması yönünde görüş birliğine varılmıştır” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim