Önceki gün Ramazan ayının genel rehavetine ve yağmura rağmen yoğun bir kalabalığın gözlendiği pazarda, esnaf aynı doğrultuda “iyi iş” yapamamaktan yakındı.

Mürsel Gökgöz isimli pazar esnafı, Ramazan’dan önce kurulan pazarın çok güzel geçtiğini belirterek, “Ramazan hareketliliğini mükemmel şekilde yaşadık. Çok şükür, iyi iş yaptık. Ancak mübarek ayın başlamasıyla birlikte tüm semt pazarlarında olduğu gibi bu haftaki Çarşamba Pazarı’na da hafif bir rehavet çökmüş oldu.” dedi.

Çarşamba Pazarı’nı köylü yurttaşların ayakta tuttuğunu savunan Mürsel Gökgöz, “Ürün satmak için köylerinden gelen vatandaş, sabah 7-10 arasında evinin ihtiyaçları için de alışverişini tamamlayıp gidiyor. Sonraki saatlerde Çarşamba Pazarı’nın pek tadı-tuzu kalmıyor.” şeklinde konuştu.

İlyas Çatal isimli esnaf da Mürsel Gökgöz’ün iddiasını doğrular nitelikte, “Pazardaki kalabalık, köylünün kalabalığı.” dedi.

Karpuz satıcısı Gökhan Yılmaz ise Çarşamba Pazarı’nın yeni yerine halkın alışmaya çalıştığını dile getirerek, işlerin durgun olmasından yakındı. Gökhan Yılmaz, “Pazardaki bu kadar insan sizi yanıltmasın, hepsi kuru kalabalık… Pazarın düzeni yok. Satışlar hiç de iç açıcı değil.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Şükrü Demirli ile küçük ortağı Kadir Esat Çıkık ise yağmur yağışının pazarın genel havasını olumsuz etkilediği görüşünde birleştiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim