Çorum’da Evrensel Gazetesi okurları, Vadi Düğün Salonu’nda düzenlenen şölende bir araya geldi. Dayanışma şölenine EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür, HDP İl Başkanı Ali Akkaya, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Milletvekili Aday Adayı Saim Topgül, Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırım Gök ve Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı yöneticileri, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, köy derneklerinin başkan ve yöneticileri ile 500’e yakın Evrensel gönüllüsü katıldı.
Gecenin açılışında kısa bir konuşma yapan EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür, “Evrensel Gazetesi sermayenin değil emekçilerin alınteriyle yoluna devam ediyor” diyerek, geceye katılarak destek verenlere teşekkür etti.
Üşüdür’ün konuşmasının ardından Evrensel Gazetesi Başyazarı İhsan Çaralan, kürsüye çıktı. Çaralan, AKP’nin baskıcı ve faşizan tavrına karşın Evrensel Gazetesi’ne daha faza ihtiyacın olduğunu söyledi. 20 yıl önce Evrensel Gazetesi’ni çıkarırken ne söyledilerse bugün de aynı doğrular etrafında gazeteyi çıkarmaya devam ettiklerini ifade eden Çaralan, “Bu ülkede emekçiler sermaye basının gösterdiği kadarıyla ancak haber ve haberdar olabildiler. Biz ise bunun tam tersini yapıyoruz” dedi.
Evrensel’in aynı zamanda geleceği de yazdığını kaydeden Çaralan, “Her gün onlarca televizyon ve gazeteden dünyada ve ülkede olan biteni izliyoruz. Bir de Evrensel’den takip ediyoruz. Aradaki fark net bir şekilde ortaya çıkıyor” diyerek, emekçileri Evrensel’e daha fazla sahip çıkmaya davet etti.
Türkiye’nin koşar adımla geriye gittiğini, özgürlüklerin sınırlandığını, iktidarın özgürlükten anladığının sadece “türbandan” ibaret olduğunu belirten Çaralan, hem dünyanın hem de Türkiye’nin egemen sınıflar eliyle son derece tehlikeli bir boyuta sürüklendiğini vurguladı. Çaralan, Evrensel Gazetesi’nin bu karışıklık içerisinde gerçekleri çıkarmak için yoluna devam ettiğini belirterek, “Hiçbir ceza, baskı onu yolundan geri döndüremeyecektir” dedi.
Çaralan’ın konuşmasının ardından gece İbrahim Çelikcan-Emre Özkeskin ikilisinin müzik dinletisi ile devam etti.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim