Türkiye’nin bazı şehirlerinde evraksız hayvan sevkiyatı duyumları aldıklarını ve sevkiyatı yapanlara idari para cezası uygulandığını ifade eden Gür, Çorum’da da evraksız hayvan sevkiyatı yapanlara da müsaade edilmeyeceğini dile getirdi.
Gür, bu konuda başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü başta olmak üzere Jandarma ve Emniyet Teşkilatı’nın karayollarında önlem aldığını söyledi. Kontrollerde sevk için hazırlanan belgelerde eksik olan hayvanların sevkine ve pazara girişine izin verilmediğini kaydeden Recep Gür, hayvan sahiplerinin de söz konusu uygulamadan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yapılan bu denetimlerle pazara sağlıksız ve kaçak hayvanın girmesi engellenmiş oluyor” dedi.
Belgesiz ve sevksiz hayvan demenin her türlü hastalığa açık ve bulaştırıcı hayvan demek olduğunu belirten Gür, “Eğer hayvan hasta ise gittiği pazardaki hayvanlara da hastalık bulaştırma riski artmaktadır. Bu sebeple ilimizde titiz bir şekilde hayvan geçişleri kontrol altındadır” diye konuştu.
Kontrollerde hayvan sevk raporu ile birlikte kulak küpesi ile aşısının yapılıp yapılmadığını, hastalık kontörlünün olup olmadığının kontrol edildiğini ifade eden Recep Gür,  “Eğer bunlardan birisi eksikse veteriner arkadaşlarımız bu sevk raporlarını vermiyorlar. Bu şekildeki hayvanlarda pazara giremiyor” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim