Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Cafer Gökmen, Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını “insanlığa karşı işlenmiş bir suç” olarak nitelendirdi.
Kızılay Meydanı’nda Dikmen, Ayrancı, Bağcılar, Sokullu semtlerine giden otobüs duraklarında yapılan bombalı saldırıyı lanetle kınadıklarını belirten Gökmen, “Ankaralı yurttaşlarımızı hedef alan vahşi saldırı sonucunda onlarca yurttaşımız hayatını kaybetmiş, onlarcası da yaralanmıştır. Bir kez daha yüreğimize ateş düştü. Tüm emekçi halkımızın acısını paylaşıyor, yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
AKP Hükümeti’nin içeride ve dışarıda izlemiş oldukları politikalarla ülkeyi her geçen gün daha da derinleşen bir felaketin içine sürüklediğini vurgulayan Gökmen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Mesele, güvenlik/istihbarat zafiyeti üzerinden açıklanamayacağı gibi, bu tür saldırıların "güvenlik zirveleriyle" önlenemeyeceği apaçık görünmektedir. AKP rejimi ve hükümetinin iç ve dış politikada izlediği saldırgan ve savaşçı yönetiminin kefaretini masum yurttaşlar ödemektedir.
Türk halkının huzuru ve güvenliği için Hükümet, bir an evvel komşu ülkelerle barışçıl, halkların kardeşliğini ve iç işlerine karışmazlık ilkelerini esas alan bir dış politika çizgisini yaşama geçirmelidir. Yanı sıra, özellikle açık ya da gizli Suriye'ye yönelik izlenen savaşçı, kışkırtıcı dış politikaya son verilmelidir.
Hamasi söylemlerle, terör bahanesiyle hak ve özgürlükleri baskılama değil, yanlış politikaların neden olduğu suçların hesabı verilmelidir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim