Kerbela olayının yıldönümü, Muharrem ayı ve matem oruçlarının tamamlanması nedeniyle Çorum'da Nadık Cemevi'nde cem töreni düzenlendi. Vakıf binasında düzenlenen oruç açma yemeğinin ardından katılımcılar cem salonunda bir araya geldi.
Alevi Dedeleri Niyazi Bozdoğan, Cuma Zorlu, Hüseyin Solmaz, Arif Demiral, Hüseyin Çakmak ve Mehmet Ali Bolat yönetiminde düzenlenen ceme katılım oldukça yüksekti.
Nadık bölgesinde bulunan Sultan Ana Cemevi’nde canlar birlik olurken, ceme MHP Çorum Milletvekili Adayı Av. Aybüke Topçubaşı Ekici, CHP Çorum Milletvekili Adayı Av. Dinçer Solmaz ile Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt da katıldı. Bazı imamların ve MHP'li yöneticilerin de katıldığı cemde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Kerbela şehitlerinin anıldığı, Yezit'e lanetlerin okunduğu cemde 12 hizmet yerine getirilerek dualar okundu. Duaz-ı imam ve deyişlerin söylendiği cemde Ceyda Akpınar adlı genç kızın okuduğu deyiş duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Cem sırasında Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın'ın da gönderdiği mesaj okundu. Geç saatlere kadar süren cemin sonunda katılımcılara lokma dağıtıldı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim