Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğretmenleri Emrah Kanlıkama, Nalan Emektar, Menşure Türkmen, Satılmış Baskın, Ayşe Gözcü ve okuma grubu öğrencileri ziyarette okullarında düzenlenecek olan kitap münazara günlerine Candan’ı davet etti.

Hayal-et Proje Koordinatörü Emrah Kanlıkama ziyarette yaptığı konuşmada, Hayal-et projesi kapsamında 4 yıldan beri yaptıkları çeşitli faaliyetlerle uyguladıklarını belirterek projöe kapsamında okullarına çeşitli yazar getirerek öğrencilerle buluşturduklarının altını çizdi. Kanlıkama, “Öğrencilerimiz tarafından belirlenen Don Kişot kitabını müzakere etmek üzere TDED Çorum Şube Başkanımız Turhan Candan’ı okulumuzda öğrencilerimizle buluşmaya davet ettik” diye konuştu.

TDED Şube Başkanı Candan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “TDED olarak Çorum’da herkesin okuması için önemli çalışmalar yapıyoruz. 8 bin kitabımızı 5 bin 150 öğrencimizle oluşturduğumuz 456 okuma gurubumuz kitap okumalarına devam ediyor. Ayrıca Çorum Şubesi olarak Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde bulunan Fen Lisesi’nde de 40 öğrencilik bir okuma gurubumuz var. Kitaplarını gönderdik. Okuyan ülke olmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Okuma gurubu öğrencileri “Don Kişot” kitabını ve kendilerinin el emeği ile hazırladığı kaligrafi ve ağaç boyama tekniği ile yaptıkları isimliği Turhan Candan’a hediye etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim