Çorum Kent Konseyi Başkanlığı’na  yeniden seçildi.
Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu önceki akşam gerçekleştirildi. Turgut Özal Konferans Salonu’nda yapılan Genel Kurul’da Kent Konseyi’ni 2 yıl daha yönetecek yeni yönetim kurulu belirlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’da ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Ahmet Yabacıoğlu başkanlığındaki Divan’da Hüseyin Kır, Erol Kavuncu ve Neslihan Hüsüllüoğulları yer aldı.
Ardından Genel Kurul’un açış konuşmasını yapmak üzere Başkan Turhan Candan kürsüye geldi. Turhan Candan, Kent Konseyi’nin Kadın, Gençlik, Çocuk ve Engelli olmak üzere 4 farklı meclisten oluşan alt birimleriyle geride kalan iki yıllık dönemde önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, amaçlarının kentlilik bilincini artırmak olduğunu söyledi.
Daha sonra bir selâmlama konuşması yapan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise Kent Konseyi’nin bundan sonraki süreçte de Çorum için yararlı çalışmalar yapacağına olan inancını dile getirerek, yeni oluşturulacak yönetime başarılar diledi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Kadir Faysal’ın Faaliyet Raporu’nu sunmasının ardından yeni yönetim kurulunun belirlenmesine geçildi. Bu bölümde Ayhan Boyraz, Osman Yüztgenç ve Mehmet Aşgın’ın ortak imzasıyla Divan Başkanlığı’na sunulan liste oybirliğiyle kabul edildi.
Buna göre; Çorum Kent Konseyi Başkanlığı’na Turhan Candan tekrar getirilirken, yönetim kurulu üyeleri ise Halil İbrahim Aşgın, Ayhan Boyraz, Mehmet Aydın, Osman Yüztgenç, Erol Kavuncu, Hanife Nuran Hakyemez, Haşim Eğer, Şaheste Uçar, Neslihan Hüsüllüoğulları ve Mehmet Aşkın isimlerinden oluştu.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim