KONESOB ziyaretinde Vali Yakup Canbolat'ı, Birlik Başkanı Ali Osman Karamercan, Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz ve Birlik Genel Sekreteri Ziya Yavuz karşıladı. Vali Canbolat daha sonra Birlik Başkanı Ali Osman Karamercan ve oda başkanlarıyla bir süre sohbet etti.
Türkiye'nin darbe girişimiyle önemli bir süreçten geçtiğini, milli iradenin demokrasiye sahip çıktığını hatırlatan Vali Canbolat, süreç sonrasında ekonomik anlamda piyasaların rahatlaması için esnafların ekonomiyi canlı tutmasının önemine değindi. Vali Canbolat, "Darbe girişimine ve FETÖ terör örgütüne karşı kahramanca mücadele veren vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz. Ülkemiz önemli bir süreçten geçti ve geçmeye de devam ediyor. Tehlike henüz geçmiş değil ve vatandaşlarımızın uyanık olması gerekiyor. Bu mana da tüm esnaflarımızın duyarlı olması ve ekonomiyi canlı tutmak, piyasaların hareketlenmesi için çeşitli indirim ve promosyonlar yapmasının önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Ziyarette Vali Canbolat'a KONESOB ve 84 Meslek Odası hakkında bilgi veren Birlik Başkanı Karamercan da, tüm esnafların ve teşkilatların darbe girişiminin karşısında dik durduğunu ve durmaya devam ettiğini söyledi. Ziyaretin sonunda Vali Canbolat, günün anısına KONESOB yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim