MHP İl Başkanı Aras, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklmada şu görüşleri paylaştı:

“Çanakkale Zaferi, çelik ve barutun, inanç ve azim karşısında diz çöküşünün bir kanıtıdır. Milli şuur ve heyecan, kahramanlıkla birleşmiş ve Çanakkale’yi geçilmez, milletimizi yenilmez yapmıştır. Çanakkale’de iman gücü ve istiklal aşkı, batılın elçilerini, haçlının emellerini, küfrün hesap ve heveslerini ezip geçmiştir.

Çanakkale; namus ve şeref savunmasının adıdır. En modern silahlar, en ileri savaş araçları, teknolojinin tüm imkân ve kabiliyeti Çanakkale’de tel tel dökülmüş, düşmanca niyetler denizin dibine gömülmüştür.

Çanakkale duanın, direncin, dirilişin, dirayetin, devleşen feragat ve faziletin zirvesi olmuştur. Tarih böylesine şanlı ve görkemli bir mücadele bilincine, efsanevi uyanış ve zafere çok az şahitlik etmiştir. Hilalin umutları Çanakkale’de tazelenmiş, Türk milleti boyunduruk ve esareti tümden reddetmiştir. Milli mücadele yıllarında gösterilen kararlılığın arka planında Çanakkale ruhunun kazandırdığı özgüven olduğu bir gerçektir.

Geçmişteki muhteşem gayretin, şartlar olgunlaştığında bugünde gösterileceğinden, kimsenin şüphesi olmamalıdır. Son yurdumuz Anadolu'nun muhafazası gerektiğinde, her türlü çabanın saklı duran yüreklerde yeniden ortaya çıkacağı gün gibi açıktır.

Bu düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, bize bu zaferi emanet eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim