Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen bir törenle verildi.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Ülkü Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Yavuz Ünlü, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Çanakkale Türk’ün; Haçlı sürülerine karşı iman, cesaret ve eşsiz bir fedakârlık örneğiyle kazandığı zaferdir. Bu zafer Balkan yenilgisinden sonra Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyduğu milli ruh ve heyecanın ayağa kalkışıdır. Çanakkale’den başlayarak tüm İslam coğrafyasını işgal edip müstemleke yapma girişiminin imanlı göğüslerde paramparça edilmesidir.”  dedi.

Asena Beyza Biçer, Senanur Sönmez ve Akın Esen isimli öğrencilerin “Çanakkale” konulu şiirler seslendirmesinin ardından sinevizyon gösterimi sunuldu.

Son olarak yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. “Millî Birlik ve Vatan Sevgisi” temasının işlendiği yarışmanın ilkokullar arasında gerçekleştirilen resim dalında, İskilip Sakarya İlkokulu’dan Kayra Göktuğ Özkoca, Merkez Başöğretmen Atatürk İlkokulu’ndan Fatma Bilen ve Mecitözü Cumhuriyet İlkokulu’ndan Sıla Nur Aylar ilk üç dereceyi alırken, mansiyon ödülü ise İskilip Sakarya İlkokulu’ndan Melike Özdemir’in oldu.

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında Seyhan Kirazlı (Kaledere Şehit Bayram Kesekler YİBO), Ilgın Ertan (23 Nisan Ortaokulu) ve Mukaddes Orhan (Ömer Kömürcü İmam Hatip Ortaokulu) kürsüye çıkarken, liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ise İlyas Gümüşlüer (Kargı Fen Lisesi), Hikmet Betül Akyüz (Sungurlu Haydar Öztaş Anadolu Lisesi) ve Buket Korkmaz (Kargı Fen Lisesi) ilk üç sırayı aldılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim