İlk kafileyi uğurlama programına Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Kurum Müdürleri, AK Parti İl Yönetimi, mahalle muhtarları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, uğurlama programında yaptığı konuşmada, tarih ve kültür gezilerinin Çorum Belediyesi’nin hem sosyal hem de kültürel hizmeti olduğunu ve alanında en güzel hizmetlerinden birisi olduğunu söyledi.

“Sahip olduğumuz tarihi, kültürel, coğrafi zenginliği ifade eden eserleri, mekânları görmek, tanımak gerekiyor” diyen Başkan Gül, “Çorum Belediyesi olarak biz de kültürümüzün, medeniyetimizin, gönül dünyamızın zenginliklerini taşıyan şehirlere, tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz. Bu yılın ilk tarih ve kültür gezisi de bu akşam uğurlayacağımız kafile ile başlıyor. 2018 yılı içerisinde 21 bin 195 vatandaşımızı Çanakkale, Konya ve Hacıbektaş ilçemize geziye götüreceğiz” dedi.

“ÖNCELİĞİ GENÇLERİMİZE VERDİK”

Belediye Başkanı Zeki Gül, “Bu milletin geleceği olan evlatlarımızı, yine bu milletin kahramanlık destanı yazdığı topraklara uğurlayacağız. Çanakkale’nin milletimiz için, tarihimiz için çok farklı bir anlamı var. Çanakkale; aziz milletimizin vatanına, inancına, izzetine, bağımsızlığına yapılan saldırı karşısında, iman gücüyle destan yazdığı topraklar. Çanakkale milletimizin uyanışının, dirilişinin, vatanı ve milleti söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürüyüşünün destanlaştığı topraklar. Mazlum milletlere örnek olan o Çanakkale Ruhunu, bugün Afrin’e ilham olan ruhu ve oradaki mücadeleyi, genç kardeşlerimize iyi anlatmak durumundayız. Bu yüzden Ramazan ayına kadar, lise birinci sınıfta okuyan tüm öğrencilerimizi Çanakkale’ye göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

“MEHMETÇİĞİMİZ AFRİN’DE KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ”

Çanakkale Zaferinden 103 yıl sonra, Mehmetçiğin destan yazdığını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, milletimizin, devletimizin varlığına kast edenlerin yuvalandığı Afrin terörden temizlendiğini söyledi. Üç ayların başladığını da ifade eden Gül, “Allah, bu millete, bu milletin evlatlarına bir kez daha rahmetiyle muamele ediyor. Çanakkale Zaferi, Afrin Zaferi, Üç ayların başlangıcı bunlar üst üste gelen tevafuklar. Bunların yanına bir de Çanakkale gezilerimiz denk geld!” ifadelerini kullandı. Başkan Gül, Afrin’de ay yıldızlı bayrağımızı göndere çeken hemşehrimiz Üsteğmen Gökhan Baykan’a görevinde başarılar diledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim