CHP İstanbul Milletvekili, emekli Üsküdar Müftüsü, hemşehrimiz İhsan Özkes, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle yurt genelinde çeşitli il ve ilçelerde CHP’liler tarafından Atatürk, silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitleri için mevlidi şerif okutulacağını hatırlatarak, 15 Mart Pazar günü Çanakkale’de okutulacak Mevli’e kendisinin de katılacağını söyledi.
Adana’da “Aleviye sala olmaz” diyerek sala okumayan din görevlisi hakkında soru önergesi verdiğini belirten İhsan Özkes, “Alevilerin de vergilerinden oluşan Diyanet bütçesinden maaş alan bir din görevlisinin böyle bir ayrımcılık ve ötekileştirme yapması, ne dinen ne de hukuken asla kabul edilemez. Hala bu asırda bu zihniyetin varlığı büyük bir talihsizliktir” dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Hoş geldin Allah’ın elçisi” diye seslenilmesinin de, yaşanan vahim olaylardan biri olduğunu vurgulayan Özkes, “Umarım Cumhurbaşkanı kendisine hakaret iddiasında bulunduğu kimseler için gösterdiği tavrı, bu densize de gösterir, böylece olası benzer dindışılıkların önüne geçilir.” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim