Karadaş ve Başaranhıncal tarafından yapılan açıklamada, “Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olarak, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, bugün dünya milletlerinin barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir abidedir. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en nadide örneklerinden birini oluşturmaktadır” denildi.

Çanakkale Zaferi’nin, milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek büyük bir öneme ve yere sahip olduğunu ifade eden Karadaş ve Başaranhıncal, açıklamalarında ayrıca şunları dile getirdi:

“Bizi millet yapan, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine vesile olan Çanakkale Zaferimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu inanç ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanları için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden aziz ve kahraman şehitlerimizi şükranla anıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim