Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile Milletin, kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders verdiğini ve tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirttiğini anlatan Alkan, Milli Mücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’yle, milletin vatan sevgisini, cesaretini, azmini ve kahramanlığını ortaya koyduğunu, Çanakkale’nin, geçmişe ait bir zafer olmakla birlikte Millet olarak aradaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olunduğunda muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealinin yakalanacağını gösteren bir nişan olduğunu dile getirdi.

Prof.Dr. Alkan, “Çanakkale hatırası, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ışık tutmaya devam edecektir. Üzerinde özgürce yaşadığımız, vatan kıldığımız bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan onur abidesi şehitlerimizle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Onlar milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Bu başarı, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır.” Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk Milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır.

Bugün, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda, bizlere düşen görev her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 103 yıl önceki aynı kararlılıkla korumaktır.

Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bütün istiklal kahramanlarımızın mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim