ADD Şube Başkanı Demirer, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Çanakkale Savaşları dünyanın kaderini değiştirdiği gibi, yeni bir Türk kurtuluş savaşının doğmasına neden oldu.” dedi.

Ülkenin ve ulusun “Evet” ile “Hayır” arasına sıkıştırıldığı bir süreçten geçildiğini belirten Uğur Demirer mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında egemenliğin milletten tek bir kişiye verilmeye çalışıldığı, denge ve denetim unsurlarının yok edildiği; kişisel gücün ülkeyi ve toplumu dilediği gibi biçimlendireceği bir idari sistemin halka kamu imkânlarıyla ve kişisel popülarite ile onaylatılmaya çalışıldığı bugünlerde Çanakkale Zaferi daha anlamlı hâle gelmektedir.

Türkleri Anadolu’dan atmak isteyen emperyalist güçler, şahlanan Türklük bilincini ve Anafartalar’da bir yıldız gibi doğan Mustafa Kemal liderliğini görmezden geliyorlardı. Savaş yorgunu askerlerimizi ayağa kaldıran güç, onların kendi vatanlarını savunuyor olmaları, geleceğimizi kuracak bir kumandanın, Mustafa Kemal’in olağanüstü önderlik yeteneği idi.

Cumhuriyet kuşakları olarak, Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç nesillere aktaracağımıza söz veriyoruz. Çanakkale zaferinin yaratıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ü Çanakkale tarihinden silmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaklardır.

Ne mutlu bize ki şanlarla dolu bir tarihimiz, Mustafa Kemal gibi bir önderimiz var.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim