Çanakkale Savaşı’nın yürütülen bir varoluş ve yeniden dirilişin ön habercisi olarak dünyanın en büyük savaşlarından birisi olduğu belirtilen açıklamada 18 Mart gününün milli bilinç ve duyarlılığın bir simgesi olarak kutlandığı hatırlatıldı.

Çanakkale’deki savaşlar zincirinin dünya tarihindeki öneminden bahsedilerek buradaki bir tepede yazan “Dur yolcu, bilmeden geldiğin ve bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir” sözünün tüm dünyaya Türk’ün direnme ve savaşma gücünü haykırdığı dile getirilen mesajda itilaf devletlerinin dünyanın en güçlü ülkelerinden oluştuğu belirtildi.

Türk Milleti’nin yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’nin ön haberini Çanakkale’de verdiğini, 18 Mart’ın Türk’ün asla devletsiz olmayacağını, dünyanın önde gelen bütün güçlerinin saldırısına bile nasıl direneceğinin göstergesi olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Şimdi Türkiye yeniden bir çatışma içine çekilmek istiyor. Aynı küresel güçler bu sefer de Suriye ve Irak’ta Türkiye’yi açığa düşürmeye çalışıyorlar. Türk devleti buradaki operasyonlarıyla uluslararası dengelere dikkat ederek mücadele ediyor. Zamanında Osmanlı için nasıl bir oyun oynandıysa günümüzde de Suriye ve Irak da bir terör hattı oluşturularak ülkemiz zor durumlara düşürülmek isteniyor. Bugün küresel güçlerle oynayan PKK ve yandaşları Kürt devleti kuracaklarını sanıyorlar ama bölgede savaşın nedeni eko-politiktir. Yani Irak'ın kuzeyindeki zengin petrol ve enerji kaynakları Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak koridor ile Akdeniz'e taşınmak isteniyor. Bunun için Suriye'nin kuzeyinde de bir uydu devlet de olsa fark etmez diye düşünüyorlar. Ama Türkiye kendisine güvenlik tehdidi olan böyle bir oldu bittiye müsaade edemez”

Açıklamada asırlardır İpek yolu hattında ekonomi politik savaşların yapıldığı vurgulanarak Çanakkale’nin kutlandığı bu bu günlerde Afrin’den de zaferle ayrılacağımız vurgulandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim