Çanakkale Savaşı’nın dünya tarihinin kaydettiği en önemli olaylardan biri olduğunu, gerek sonuçları gerekse etkileriyle hem ülkemizde hem de dünyanın pek çok ülkesinde hâlâ anılarak hakkında araştırmalar yapıldığını, makaleler ve kitaplar yazıldığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Çanakkale Savaşı I. Dünya Savaşı’nın gidişatını değiştirmiş, savaşın uzamasına neden olmuş, Türkiye’nin kurtuluşuna giden kaderi, büyük ölçüde bu savaşla çizilmiştir” dedi.
Bu savaşın önemine binaen Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği Federasyonu işbirliğinde “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu Lise ve Yaygın Eğitim Kurumları öğrencileri arasında kompozisyon yarışması düzenlendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Hakikat bayrağını yere düşürmemek için gerçekleştirilen bir var oluş destanı olan Çanakkale Savaşı’ndaki diriliş ruhunu gençliğe taşımak ve şehitlerimizi yâd etmek amacıyla bu yarışma düzenlenmiştir. Bu yarışma ile Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yakın tarihimizdeki en büyük kahramanlık ve fedakârlık destanı olan Çanakkale Zaferimizin 100. Yılında, tarih bilincinin gelişmesi ve vatan sevgisi tazelenecektir” dedi.
Büyük, yarışmaya başvuruların bugün sona ereceğini, katılmak isteyen öğrencilerin eserinin yazılı bir örneğini ve CD ortamında kayıtlı hâlini öğrencisi olduğu okul/kuruma teslim ederek başvuruda bulunabileceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim