Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon Komutanı İl Garnizon Komutanı Personel Albay Şenduran İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Çorum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Üzeyir Karakülah, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Yüksel, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Baro Başkanı Altan Akpınar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, üst düzey askeri ve emniyet görevlilerinin yanı sıra muharip ve malul gaziler ile şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehitlik Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelengi ile Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ile Malul ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu.

Saygı atışının ardından ise Vali Necmeddin Kılıç, duygu ve düşüncelerini yazdığı Şehitlik Defteri'ni imzaladı. Törenin ardından şehitlerin kabrine karanfil konularak, dualar edildi. Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen tören duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Şehit yakınları tören sırasında gözyaşlarına hakim olamazken, şehitliğe gelen öğrenciler, kabirleri ziyaret edip, karanfil bıraktı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim