Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Yıldırım, elde edilen zaferin kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesi olduğunu dile getirdi.
Muzaffer Yıldırım, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Aynı zamanda dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir.
Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları; Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamıştır.
Farklı milletlere mensup insanların karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün tüm insanlığa barışın önemi konusunda güçlü mesajlar veren bir abide konumundadır. Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir.
Bu büyük Zaferin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birlik ve beraberliğimiz için gözlerini kırpmadan asil kanlarını bu topraklara akıtarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim