Çorum Valiliği 18 Mart Şehitler Günü Anma Komitesi tarafından hazırlanan program bugün saat 10.00’da Şehitlik Anıtı’nda başlayacak.

Çorum Valiliği, Belediye, İl Garnizon Komutanlığı, Şehit Aileleri ve Malûl Gaziler Derneği ile Muharip Gaziler Derneği çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunacağı Şehitler Günü etkinliklerinde, Valilik Şeref Defteri Vali Mustafa Çiftçi tarafından imzalanacak.

Şehitlikte bulunan şehit kabirlerinin ziyareti ve kabirlerin başında Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilmesinin ardından Devlet Tiyatro Salonu’nda Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı programa geçilecek. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ile saat 10.45’te başlayacak programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak öğrencilerin şiir, oratoryo gibi gösterileri ile son bulacak.

ÇANAKKALE MÖNÜSÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi işbirliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da saat 14.00’de Saat Kulesi önünde vatandaşa Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı ve ekmekten oluşan Çanakkale Mönüsü dağıtılacak.

ÇANAKKALE SERGİSİ

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin düzenledikleri “Bir Destandır Çanakkale” konulu karakalem resim sergisi de bugün saat 13.00’de HİTÜ Çorum Meslek Yüksekokulu Kampüsü İdari Bina giriş katında açılacak. 21 Mart’a kadar açık kalacak olan sergide Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları tarafından ise müzik dinletisi sunulacak.

ZAFER PANELİ

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğinde bugün saat 10.30’da ise Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda bir panel düzenlenecek. Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kaya'nın moderatörlüğündeki panele Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bakan ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Canan Uğurdağ konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca ADD Çorum Şubesi’nde saat 17.15’te Çanakkale Şehitleri etkinliği düzenlenirken, Gençlik Merkezleri tarafından ise Osman Yüztgenç’in konuşmacı olacağı “Çanakkale Zaferi” isimli konferans saat 14.00’de Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim