AKP İl Başkanı Karadağ, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Çanakkale’de Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından gelen vatan evlatları omuz omuza savaşıp vatan uğruna şehit düştüler, gazi oldular. Bugün Türk ve Dünya savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale zaferinin 102.yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son iki asırdır yaşadığı hüsrandan silkinişinin, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha gösterildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir. ‘Biz aslında kimiz?’ sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır. Çanakkale bizim için, 102 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Bir kez daha Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim