Siyasi parti temsilcileri, mesleki ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ettiği demokrasi nöbetine Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de destek verdi.
Demokrasi nöbetine katılmadan önce Osmancık Belediyesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, burada İlçe Belediye Başkanı Hamza Karataş ile görüştü. Ziyarette Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı ve çok sayıda yetkili de hazır bulundu.
Osmancık Belediyesi’ne gerçekleştirilen ziyaretin ardından ilçe meydanına geçerek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen Külcü, burada yaptığı konuşmada milli iradenin önemine dikkat çekti.



“BU MİLLET YENİ BİR DESTAN YAZDI”
15 Temmuzdaki hain kalkışmaya karşı Türk aziz milletin inançlı ve imanlı fertlerinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direnişle darbecileri geri püskürttüğünü belirten Başkan Külcü, o gece yazılan kahramanlık destanının gelecek nesillere onurla ve gururla anlatılacağını kaydetti.
Darbe girişiminin sıradan bir olay olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ortadoğu’da, Kuzey Avrupa’da ve tüm Müslüman coğrafyada oynanan yüzyıllardır oynanan bir oyun olduğunu ifade eden Külcü, “Böyle bir şeye tek başlarına kalkışamazlar. Bu hainlerin kökleri dışarıda. Bunların aklı, vicdanı, imanı esir alınmış. Bunlar, birilerine esir olmuşlar.” dedi.
Ecdadın Çanakkale’de yedi düvele karşı verdiği şanlı mücadelenin bir benzerini yine o ecdadın torunlarının 15 Temmuz gecesi vatana ihanet şebekelerine karşı verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Eski Türkiye artık geride kaldı. Artık güçlü Türkiye var. Özgüven sahibi, millet olmanın şuurunda büyük devlet olmanın şuurunda bir Türkiye var. Evvelden darbe ya da darbe girişimi olunca sokağa çıkma yasağı olurdu.
Öyle mi? Şimdi bunların hepsi geride kaldı. Kendine güvenen bir Türkiye var.
79 Milyon, Türküyle, Kürdiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Boşnağıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, bir olan, beraber olan, kardeş olan, güçlü bir Türkiye var.” dedi.
Külcü, “Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız tamamdır, bu iş bitti, herkes evine gidebilir diyene kadar bu meydanlarda olacağız. Ben buradan söz veriyorum. Demokrasi nöbetinizi destekliyorum, her birinizi ayrı ayrı kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı da yaptıkları konuşmada Osmancık’ın 15 Temmuz kalkışmasına karşı dik durduğunu ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini söyleyerek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür ettiler.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim