Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Katılım ve Destek Programı “ÇOGEP” kapsamındaki “Mutlu Yarınlar İçin El Ele” ile Çorum’dan bir grup öğrenci Çanakkale gezisine gönderildi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’nün suç ve suçlularla mücadele kapsamında, çocukları bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği gezi kapsamında 80 öğrencinin yer aldığı iki otobüslük kafile düzenlenen uğurlama töreniyle yola çıktı. 7-10 Ekim tarihleri kapsayan Çanakkale Şehitliği Gezisiyle, çocuklara farklı yöresel özelliklerin tanıtılması, ortak tarih ve yaşama bilincinin oluşturulması, çocukların tarihi ve kültürel bilgilerini arttırarak geçmişlerini tanımaları amaçlandığı belirtilirken, “Tarihle İç İçe” isimli Çanakkale gezisine katılan öğrenciler Çorum Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle uğurlandı.
Uğurlama törenine katılan Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu, 15 Temmuz kahramanları ile Çanakkale kahramanlarının aynı ruhu taşıdığını söyledi. Kolcu, “Biz sizi devletimizin katkıları ile Çanakkale gezisine göndererek ecdadımız kahramanlıklarını görmenizi, 15 Temmuz kahramanları ile Çanakkale kahramanlarının aynı yanı ruhu taşıdığını görmenizi istiyoruz. Çanakkale’yi gördüğünüz zaman çok hüzünleneceksiniz. Oraya gittiğiniz anda kesinlikle yüreğiniz burkulacak ama o ana kadar gezinin keyfini çıkarın. Gidin, gezin, eğlenin düşününü ondan sonra nasıl bir millet olmuşuz bunu hissedin. Biz size inanıyoruz. 15 Temmuz kahramanlarını gördüğüm andan itibaren o asımın neslini gördüm” dedi.
Emniyet Müdürü Murat Kolcu yaptığı konuşmanın ardından geziye katılan kafiledeki öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı öğrenciler Kolcu ile selfie yaptı. Daha sonra Çanakkale şehitliği gezisine katılan 80 lise öğrencisi ve 8 görevli personelden oluşan iki otobüslük kafile yola çıktı.

(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim