Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sadık Demirkol, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünün 18 Mart 2017 Cumartesi günü kutlanacağını hatırlatarak, tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.

“18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir” diyen Sadık Demirkol, Çanakkale’nin gerek taarruz, gerekse savunma savaşlarının en gurur verici ve en parlak sayfalarından birini oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:

 “Biz sadece Çanakkale’de değil, yüzyıllar boyu dünyanın bir çok yerinde şehitler verdik. Savaştık, can verdik, şehit olduk ama hiçbir zaman ölmedik. İman gücü ile düşmanın üzerine giderken hiçbir korku duymadık. Çünkü Allah yolunda canımızı verdiğimizde daha büyük mükâfatla mükâfatlandırılacağımızı biliyorduk.

İşte bu ruhla birçok savaşta galip gelmeyi başardık. Dün Çanakkale bugün Güneydoğu ve 15 Temmuz’da binlerce şehit verdik. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin, onlar diridirler, fakat siz farkında olamazsınız’ ayeti bize şehitlerin ölmediğini bildirmektedir.

Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

(Aliye ÖNCEL) 

Editör: TE Bilisim