Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’nın 1915 Çanakkale Savaşı’nı görsel anlatmak ve o günlere ait orijinal savaş objelerini sergilemek üzere oluşturduğu Gezici Müze, İsmail Kakaç İlkokulu bahçesinde öğretmenler, öğrenciler ve mahalle sakinleri için ziyarete açıldı.

Çocuklara ücretsiz tanıtım ve anlatımın yapıldığı Gezici Müze ziyareti sırasında öğrencilerle birlikte olan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, Türk milletinin Çanakkale’de bir var oluş mücadelesi verdiğini, Çanakkale’ye gidemeyen çocukların da gezici müze aracılığıyla atalarımızın vatan için, bayrak için, bağımsızlık için canları pahasına nasıl mücadele verdiğini öğrenme ve hissetme şansı bulduğunu vurguladı.

Ziyaret sırasında duyguları gözlerinden okunan öğrenciler, savaşta kullanılan objeleri hem gördü hem de okuma ve dinleme şansı buldu. Ziyaret sonrası çocuklara hitap eden Özçakır, “Atalarımız nice zahmetlere katlanarak ve mücadeleler vererek bu toprakları bizlere miras bırakmışlar. Biz de bu bilinçle vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkalım. Başta Anafartalar Kahramanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim