Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlediği 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı’nda konuşan Vali Kara, bütün batılı güçlerin Türk milletini yok etmek için bir araya geldiğini ve bu nedenle de Çanakkale’ye saldırdığını dile getirdi.
Boğazlardaki egemenliğin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kara, “İngiltere ve Fransa tarihte hep bizimle uğraştı. İngilizler daha sonra İstanbul’u işgal etti. Batılı devletler Ortadoğu’da geçici sınırlar çizerek bugünkü karma karışık yapının ortaya çıkmasına neden oldular. Boğazlara hâkim olan dünyaya da hakim olur. 101 yıl önce 250 bin şehit verdik ama Çanakkale’yi vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Montrö Boğazlar Anlaşması’na değinen Kara, söz konusu anlaşma için “kötü bir anlaşma” ifadesini kullanarak, “Montrö Anlaşması nedeniyle bugün boğazlar delik deşik. Rus gemilerinin boğazlardan geçmesi hepimizin kanına dokunuyor. Montrö’ye dayanarak boğazlardan geçiyorlar. Bu anlaşmanın mutlaka düzeltilmesi lazım” dedi.




(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim