Çorum merkeze bağlı Çanakçı Köyü’nde geleneksel hale getirilen 4. Çanakçı Köyü Şenliği, coşku içinde gerçekleştirildi.

Çanakçılı firmaların sponsorluğunda yapılan şenlik, vatan savunmasında ebediyete intikal etmiş şehitler ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şenlikte Çanakçılı Erdem Biçer, Turgay Türkmen, Altan Bekar ve Zehra Alıcı ile konuk sanatçı Özlem Dizman sahne aldı. Sanatçılar gün boyu müzik programı yaptı.

Şenliğe katılanlar, sanatçıların müzikleri eşliğinde zaman zaman duygulu, zaman zaman da hareketli anlar yaşadılar. Şenlik meydanında doyasıya halay çeken gençler, renkli görüntülere sahne oldu. Coşkunun hâkim olduğu şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. Şenlikte vatandaşlar mangal yakarak, semaverde çay demleyerek, piknik yaparak güzel bir gün geçirdi. Hep birlikte halayların çekildiği, türkülerin söylendiği şenlik geç saatlere kadar sürdü.

Şenlik, Köy Muhtarı Gürbüz Yasakçı ve Çanakçı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Yiğitoğlu'nun konuşmaları ile başladı.

SANATÇILAR COŞTURDU

Sanatçıların türküleri eşliğinde halay çeken misafirler, gün boyu eğlendi. Omuz omuza, el ele halay çeken gençler, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halayları ustaca sergiledi. Hep birlikte halayların çekildiği, türkülerin söylendiği şenliğin son bölümünde ise Özlem Dizman sahne aldı. Birbirinden güzel türküleri kendine has yorumuyla seslendiren Özlem Dizman yoğun ilgi gördü.

KÖY AĞASI ŞÜKRÜ TARHANAÇI

Yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda Çanakçılının bir araya gelerek hasret giderdiği şenlikte köy ağalığı seçimi de yapıldı. Çanakçı’nın bu seneki köy ağası 25 bin liralık bağışla Şükrü Tarhanacı oldu.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim