Çanakçılı firmaların sponsorluğunda yapılan şenlik, vatan savunmasında ebediyete intikal etmiş şehitler ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sunuculuğunu Yağız Sefa Kamsız'ın yaptığı şenlikte Tutku Müzik Organizasyonuyla Çorumlu sanatçılar Rasim Kopar, Erdem, Metin İstanbullu ve Hayal Su sahne aldı. Sanatçılar gün boyu müzik programı yaptı.
Köy meydanında düzenlenen şenliğe, Çanakçı Köylü olan Almanya Neuss Alevi-Bektaşi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Hamal, Sırıklı Köyü Kalkınma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kaya ve köy muhtarları ile yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli katıldı.
Şenliğe katılanlar, sanatçıların müzikleri eşliğinde zaman zaman duygulu, zaman zaman da hareketli anlar yaşadılar. Şenlik meydanında doyasıya halay çeken gençler, renkli görüntülere sahne oldu. Coşkunun hâkim olduğu şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. Şenlikte vatandaşlar mangal yakarak, semaverde çay demleyerek, piknik yaparak güzel bir gün geçirdi. Hep birlikte halayların çekildiği, türkülerin söylendiği şenlik geç saatlere kadar sürdü.
Şenlik, Köy Muhtarı Gürbüz Yasakçı ve Çanakçı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Yiğitoğlu'nun konuşmaları ile başladı.
Çanakçı Köyü Muhtarı Gürbüz Yasakçı, "Tüm köylüleri bir araya getirebilmek için bu sene üçüncü kez şenlik düzenlediklerini söyleyen Muhtar Yasakçı, şenliklerin birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örnekleri olduğunu, gelenek, görenek ve kültürümüzün şenlikler sayesinde yaşatılmaya devam ettiğini belirterek, şenlik organizasyonlarını önemsediğini belirtti. Özelikle gençlere büyük görevler düştüğünü dile getiren Muhtar Yasakçı, köyün sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini kaydederek, şenliğe destek verenlere teşekkür etti."
SANATÇILAR COŞTURDU
Tutku Müzik Organizasyonuyla Rasim Kopar'ın bağlaması eşliğinde Erdem'in org'undan çıkan namelerle şenlenen programda daha sonra Hayal Su ve Metin İstanbullu sahne aldı.
Sanatçılar, zaman zaman duygulu, zaman zaman da hareketli parçaları ile sahne alırken, katılımcılar da sanatçıların müziği eşliğinde bol bol halay çekti.
Yıllara meydan okuyan Rasim Kopar'ın bağlaması eşliğinde Erdem'in org'undan çıkan nameleri güzel sesi ile bütünleştiren Hayal Su, 1,5 saat sahnede kaldı. Güçlü yorumu ile şenliğe katılanlardan büyük ilgi gören Hayal Su, kendine haz yorumu ile kısa sürede şenliğe katılanların sevgisini kazandı.
HEP BİRLİKTE HALAYLAR ÇEKİLDİ
Bu sene tekrar Köy okulunun bahçesinde yapılan Çanakçı Şenliği’nde coşku doruktaydı. Sanatçıların türküleri eşliğinde halay çeken misafirler, gün boyu eğlendi. Omuz omuza, el ele halay çeken gençler, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halayları ustaca sergiledi. Hep birlikte halayların çekildiği, türkülerin söylendiği şenliğin son bölümünde ise Ercan Aygün, Veli Keser ve Nergiz Ay sahne aldı. Birbirinden güzel türküleri kendine has yorumuyla seslendiren gönüllerin Sultanı Nergiz Ay, yoğun ilgi gördü. Nergis Ay söylediği türkülerle dinleyenlerin kulaklarının pasını açtı. Ay, şenliğe gelen vatandaşlara unutulmaz dakikalar yaşattı.
REHA PALABIYIK NURŞANİ’Yİ ARATMADI
Çorum’da Çanakçı Köyü Şenliği'nde sahne alan sürpriz sanatçılardan biri de Reha Palabıyık'tı. Palabıyık, sesiyle Engin Nurşani’yi aratmadı.
Sahnede kaldığı süre boyunca Engin Nurşani şarkıları seslendiren Reha Palabıyık sesinin benzerliği ile ilgi odağı olurken, seslendirdiği türkülerle de şenlik alanını şenlendirdi.
GÜNBOYU SUNUCULUK
Çanakçı Köyü Şenliğinin sunucusu Yağız Sefa Kamsız, gür ve etkili ses tonuyla şenliğin sunuculuğunu başarıyla gerçekleştirdi.
Sabahın erken saatlerinde şenlik alanında yerini alan Yağız Sefa Kamsız, şenliğe katılan vatandaşların meydanda yerini almasıyla birlikte etkinlikleri yönlendirmeye başladı. Sabahtan akşama kadar başarılı bir şekilde sunuculuk yapan Yağız Sefa Kamsız, zaman zaman da kendisini tutamayarak türkülere ve halaylara eşlik etti.
Yağız Sefa Kamsız, herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden, kırmadan, dökmeden sunuculuk yapmayı başardı.
Zaman zaman yaptığı konuşmalarla şenlik alanında bulunan kalabalığı ateşleyen Yağız Sefa Kamsız, yaptığı konuşmaların ardından vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Çanakçı Köyü Muhtarı Gürbüz Yasakçı ve Çanakçı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Yiğitoğlu, davetlilerle yakından ilgilenirken, geç saatlere kadar süren şenlik organizasyonunun başarıyla tamamlanmasını sağladılar. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim