Geçtiğimiz haftasonu düzenlenen Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenliğe Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, Yüksel Aydemir ile binlerce vatandaş katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup FETÖ/PDY mensubu hainin yapmaya çalıştığı ancak milletimizin kararlı duruşu sayesinde amacına ulaşamayan silahlı darbe girişiminin gölgesinde gerçekleşen ve yapılan konuşmalarda da ülkemizin birlik beraberliği, cumhuriyet ve demokrasiye bağlılık mesajları verilen şenlikte köylülerin katkılarıyla yapımı 180 bin liraya malolan cami şadırvanının da açılışı gerçekleştirildi.
Açılışın ardından konuşan Kaymakam Erhan Türkiye’de yapılmaya çalışılan darbe girişimini lanetleyerek “Hainler ve teröristler 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Darbe teşebbüsü esnasında şehit olan asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Kaya da milli iradeye karşı yapılan darbe girişiminin millet tarafından boşa çıkarıldığını, bundan sonraki süreçte devlet içine yuvalanmış FETÖ/PDY hainlerinin en kısa sürede temizleneceğine inandığını söyledi. Kaya ayrıca Çamlıpınar köylülerine halı saha, voleybol ve basketbol sahası sözü de verdi.
Törende konuşan dernek başkanları Hüseyin Al ve Cemalettin Yenilmezer demokrasinin önemine değinerek darbe girişimini kınarken, dernek olarak yakın zamanda internet, köy konağı, oyun parkı, kamelya ve lokal gibi tesislerin yer alacağı projeyi hayata geçireceklerini ve gelecek yıl şenlikte açılışını yapmak istediklerini dile getirdiler.
Şenlikte konuşmalardan sonra ağalık seçimi, ikramlar, çekiliş yapıldı. Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Mustafa Özarslan ile Grup Çığ, Maral ve Caner Gülsüm’ün sahne aldığı şenlik geç saatlere kadar festival havasında devam etti.




(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim