Baha Çorbacıoğlu, Gazi ve İnönü caddelerini açan başkan olarak tarihe geçti. Kendi adıyla anılan Bahabey Çamlığı da, O’nun, merkep sırtında su taşıyarak yeşerttiği bir alan. Kabri de bu çamlıkta bulunuyor.
Belediye’nin kaderine terkedilmiş durumdaki Bahabey Çamlığı’nı Sıklık Tabiat Parkı’na benzer şekilde düzenleyerek halkın günlük yaşamına açma girişimi, Çorumluların büyük takdirini kazandı. Baha Bey’in ruhunun böylece şâd olacağı düşünülüyor.
Yaklaşık 100 dönümlük Bahabey Çamlığı’nda yapılacak çalışmalarla ilgili Haziran ayı içinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, bu bölgeyi halkın huzur ve güven içinde piknik yapabileceği, keyifle zaman geçirilecek bir alan haline getireceklerini belirterek, piknik alanları, rekreasyon alanları, oyun grupları ve hayvan eğitim alanı oluşturacaklarını söylemişti.
Bahabey Çamlığı’nda yapılacak düzenleme ile ilgili ihale, 2 Haziran’da yapıldı ve işi, İstanbul’dan, 1 milyon 580 bin lira teklif eden Piramit Mühendislik-Peyzaj firması aldı.
Şimdi Çorumlular, Baha Çorbacıoğlu gibi efsane olmuş bir belediye başkanının adını taşıyan çamlığın, yine bu başkanın adına yaraşır bir yeşil alan haline gelmesini dört gözle bekliyorlar. Zira, çamlığın şu andaki görüntüsü içler acısı.
Berduş yatağı haline geldiği için, şu anda çamlıktan aileler ve mazbut insanlar yararlanamıyor. Biracılar vb. piknik yapıp sonra da çöplerini, bira şişelerini olduğu yerde bırakarak, çamlığın girilmez hale gelmesine sebep oluyorlar. Ama, çamlığın aile ortamına kavuşması artık çok yakın.




İşte Bahabey Çamlığı’nın şu andaki “yürekler acısı” durumu…


(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim