Yurttaşların daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda namaz kılmalarını sağlamak amacıyla Belediye, Mayıs ayından beri camilerin tüm temizlik ve bakımını yapmaya başladı.
Daha önce cami personeli tarafından kısıtlı imkânlarla gerçekleştirilen temizlik çalışmaları bundan böyle Çorum Belediyesi’nin görevlendirdiği personel ve özel cihazlarla sürdürülecek.
Yeni uygulama dün Ulucamii’deki öğle namazının ardından cemaate tanıtılarak kamuoyuna duyuruldu. Namaz sonrası Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, cemaate yeni uygulama hakkında bilgi verdiler.
Başkan Külcü ve Müftü Akın, elektrikli süpürgenin başına geçerek cami halılarını da kısa bir süre temizlediler.
Yeni uygulama ile camilerin temizliğinin daha hızlı ve daha etkin yapılacağını kaydeden Başkan Külcü, “İl merkezimizde toplam 104 cami bulunuyor. Bunlar arasında bazı kurumların bünyesinde yer alan camilerimizi dışarda tutarak toplam 88 camimizin temizliğini bundan böyle Belediye olarak biz yürüteceğiz. Bu kapsamda bazı camilerimizin halıları yılda 1 kez, bazılarınınki ise 1’den fazla yıkanacak. Camilerimizin temizliğinde görev yapacak tüm personele kolaylıklar diliyor, bu hizmetlerin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim