Biçer, yaptığı yazılı açıklamada, tabure veya sandalye üzerinde namaz kılan vatandaşlar için cami içi cemaat ve saf düzeninin dışında ya da gerisinde belirli mekanlar oluşturulmasının cami adabına ve cemaat ruhuna uygun olmadığını belirtti.

Din İşleri Yüksek Kurulunun camilerdeki hoş olmayan görüntülerin değişmesi ve namaz kılma şekillerinin vatandaşlara defalarca anlatılması yönünde karar aldığını aktaran Biçer, şunları kaydetti:

"İma ile namaz kılanlar için daha önceki talimat uyarınca yer ayrılması uygulamasından vazgeçilmiştir. Camide sabit oturaklardan müteşekkil müstakil mekanlar oluşturulmayacaktır. Cami ve mescitlerde ima ile namaz kılanlar için hazırlanan sabit oturaklar kaldırılacaktır. Camilerde ihtiyaç olması halinde sadece katlanabilir tabure kullanılabilecektir. Hiçbir şekilde oturması mümkün olmayacak tarzda mazereti olanlar katlanabilir taburesini alıp safların arasına girerek namazlarını kılacaklardır. Cami görevlileri tarafından engelli, yaşlı ve mazeret sahibi olan vatandaşlarımızın oturarak veya tabure üzerinde nasıl namaz kılacakları hususu da titizlikle anlatılacaktır."

Editör: TE Bilisim