Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından beri Ekim ayında Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlandığını belirten Akın, şehrin kalbi olan camiyi hayatın içine yeniden taşıya bilmek için her yıl ayrı temalar belirlendiğini kaydetti. Bu yıl Başkanlık tarafından “Cami ve Namazla Arınma” temasının belirlendiğini ifade eden Ahmet Akın, tema doğrultusunda İl ve İlçe Müftülüklerinde konferanslar düzenleneceğini ve İlde hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını söyledi.
Hafta kapsamında hazırlanan afişlerin Kur’an Kursları, camiler ve şehrin muhtelif yerlerine asılarak halkın bilgilendirilmesinin sağlanacağını dile getiren Müftü Ahmet Akın, yarın vaaz ve hutbelerde hafta hakkında cemaate açıklayıcı bilgi verilerek, etkinliklere halkın katılımının sağlanacağını ifade etti.
14-15 Ekim 2015 tarihinde oluşturulacak ekiplerce Hastane, Cezaevi, Huzurevi ve Sevgi Evleri’nin ziyaret edileceğini anlatan Akın, 15 Ekim 2015 Perşembe günü ikindi namazı öncesi Ulucami’de mevlidi şerif okutularak okunan hatimlerle birlikte duasının yapılacağını, 12 Ekim 2015 Pazartesi saat 13.30’da Din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat tarafından Devlet Tiyatro Salonu’nda konferans verileceğini, 14 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.30’da Dokuzeylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık tarafından “ Hz. Peygamber Döneminden Bugüne kadar Caminin Dini ve Sosyal Fonksiyonu” konulu konferansı düzenleneceğini belirtti.
Hafta kapsamında 12 ve 14 Ekim 2015 tarihinde Devlet Tiyatro Salonu Fuaye bölümünde kan bağışı düzenleneceğini açıklayan Müftü Aşık, aynı günlerde Devlet Tiyatro Salonunda Konferanstan önce kitap dağıtımının yapılacağını, 12-16 Ekim 2015 Tarihleri arasında Tv ve Radyolarda haftanın anlamı ile ilgili program düzenleneceğini, 12-14 tarihlerinde konferans öncesi sinevizyon gösterimi yapılacağını, ayrıca şehitler, vefat eden din görevlileri ve cemaat için İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan tüm personel tarafından 1400 Hatm-i Şerif’in duası yapılacağını kaydetti. Müftü Akın, 10 Ekim Cumartesi günü sabah namazını müteakip merkez Ulucami’de “Gençlik Huzurda Buluşuyor” programı yapılacağını katılanlara ikramda bulunulacağını dile getirdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim