AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan İnsani Değerler Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Yeni Zelanda’da bir haçlı terör çetesinin Cuma namazını kılmak için camilere giden Müslümanlara otomatik tüfeklerle saldırdığını ve şu ana kadar 49 kişinin şehit olduğunu 8’i ağır olmak üzere çok sayıda da yaralının bulunduğunu ifade etti.

Batının bilinçaltında taşıdığı İslam düşmanlığını artık gizleyemez hale geldiğini belirten Işık, haçlı zihniyetiyle yapılan bu saldırıların başta ABD, AB ve İsrail olmak üzere tüm İlam karşıtlarının eseri olduğunu anlattı.

Kutsal bir mekana saldırmak, ibadet eden insanları katletmenin, kınamakla ve üzüntü ifade etmekle geçiştirilecek bir durum olmadığını belirten Işık, Hristiyan batının kendini hesaba çekmesi gerektiğini dile getirdi. Zekeriya Işık, Yeni Zelanda’daki Müslüman katliamını lanetlediklerini, katillerden ve destekçilerinden hesap soracakları günün mutlaka geleceğini anlattı.

TÜGVA İl Temsilcisi Kerep Ölçer ise konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen Feminist gece yürüyüşünde ezana yapılan saygısızlığın kabul edilir olmadığını söyledi.

Öte yandan kültür emperyalizminin İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırttığını anlatan Ölçer, TÜGVA olarak yeni Zelanda’daki hain saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim