Türkiye Kamu-Sen İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında kamu çalışanlarının kendilerini sürekli kandıran malul sendikasımsı yapı ile yollarını ayırmaları gerektiğini söyleyen Çam, “Kimse memurun aklıyla alay etmesin” dedi.

Türkiye’de iki yılda bir Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme sürecinin geride kaldığını hatırlatarak mevcut yetkili sendikanın 4 dönemdir “Asrın sözleşmesi”, “Yüzyılın sözleşmesi” sözleri ile herkesi kandırdığını vurgulayan Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam, “Biz bu yaptıkları anlaşmayı satış sözleşmesi olarak görüyoruz. Burada sarı sendikanın kamu çalışanını satışı var. Kamu çalışanları kendilerini satan ve pazarlayan bu yapılara artık izin vermemelidir. Memurlar bu sarı sendikadan kurtulmalıdır. Mesela son 2 toplu sözleşmeden büro çalışanlarını ilgilendiren bir örnek verelim. Resmi Gazete’den son 2 sözleşmenin örneğini indirdik. Ne görelim. Bunların yaptığı bir önceki dönem anlaşmadaki maddeler ile şimdi imzaladıkları maddeler aynı. Memurun aklıyla bu kadar alay edilmemelidir. Kamuda çalışanlar bu sendikasımsı yapıya dur demelidir” diye konuştu.

Kamu çalışanlarının böyle giderse yapılan toplu sözleşmeler ile maaşlarının asgari ücret seviyesine ineceğini belirten Çam, son 2 sözleşme süresinde yapılanların ortada olduğunu, memurun batağa sürüklendiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim