Şenlik, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle buruk geçerken Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Uzun da şenlikte yaptığı konuşmasında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 vatandaşımızın ayrıca PKK tarafından asker ve polislerimizin katledilmesini kınarken, şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Uzun, şenliklerin bir araya gelerek birlik ve beraberliklerin pekiştirildiği özel günler olduğuna da değindi.
Şenliğe Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti ve CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, İskilip Şoförler Odası Başkanı Abdurrahman Uysal, Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, işadamı Halis Durkaya, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Çalyayla Köyü Muhtarı Yüksel Güreli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenlik, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, şenlikte sırasıyla Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Uzun, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu birer konuşma yaptı. Konuşmacıların ortak noktası ise son günlerde yaşanan terör olayları olurken, tüm konuşmacılar teröre lanet yağdırdı ve ülkede silah seslerinin yerini halayların ve türkülerin almasını istediler.





Daha sonra keşkek kazanının kapağı protokol tarafından açılırken, Erkunt Traktör tarafından bir gösteri sunuldu. Ardından yerel sanatçıların sahne aldığı şenlikte sırasıyla çocuklar için çuval ve yumurta yarışması, köy ağası seçimi ve hediye çekilişleri yapıldı. Hacı Bektaş-i Veli Kültür Vakfı Semah Ekibi de bir gösteri sundu. Türkülerin hanımefendisi olarak adlandırılan Havvanur’un da güzel sesiyle türkü ziyafeti sunduğu şenlikte son olarak şenliğe katkıda bulunanlara plaketleri protokol tarafından takdim edildi. Şenliği ise baştan sona güzel yorumuyla gazeteci Seyfettin Servet Mete sundu.




HAVVANUR’DAN TÜRKÜ ZİYAFETİ
Kösedağ Keşkek Şenliği’nde türkülerin hanımefendisi olarak adlandırılan Havvanur sahne aldı.
Havvanur güzel sesiyle büyülerken, şenliğe katılan yüzlerce kişi Havvanur’un okuduğu birbirinden güzel türkülere eşlik ettiler.
Konser boyunca Havvanur hayranları ile hatıra fotoğrafı çektirirken Havvanur konser sonunda ise ülkemizde yaşanan terör olaylarının yerini halayların ve türkülerin almasını temenni etti.


KOALİSYON ÇALYAYLA’DA KURULDU
Çalyayla Köyü Muhtarı Yüksel Güreli, Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Uzun ve Derneğin Ankara Merkez Başkanı Muharrem Şeker’in organizasyonunda bu yıl 9.’su organize edilen Kösedağ Keşkek Şenliği’nde AK Parti ve CHP kurmayları tam kadro yerlerini aldılar.
AK Parti ile CHP arasında yaşanan koalisyon pazarlığı Kösedağ Keşkek Şenliği’nde de gündem konusu oldu. AK Parti ve CHP kurmaylarının yan yana oturması ‘Koalisyon Çalyayla’da kuruldu’ dedirtti.
AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım da yaptıkları konuşmalarda koalisyona değinirken, her iki başkanda koalisyonun biran önce kurulmasını ve ülkenin çıkmazdan kurtulmasını istediler.


KÖY AĞASI ‘DİLEK CEYHUN’ OLDU
Şenlikte köy ağası seçimi kıran kırana geçti. Şükrü Demirci, Hasan Özoğan, Kamil Altunkaya, Ali Sayar, Mehmet Murat İlter, Hüseyin Taş, Satılmış Kaymaz ve Dilek Ceyhun’un köy ağası için yarıştığı seçimde köy ağalığı ilk defa bir bayan da kaldı.
Köy ağalığı için koç üzerinden gerçekleştirilen açık artırmada koça 6 bin 600 TL veren Dilek Ceyhun, Çalyayla’nın Hanımağası oldu. Seçimi kazanan Ceyhun, köyde yaşayanların talepleri olduğu taktirde herkese elinden geldiği kadar yardımcı olacağının sözünü de verdi.


KATKIDA BULUNANLARA PLAKET
Bu yıl 9.’su düzenlenen Kösedağ Keşkek Şenliği’ne katkıda bulunanlara plaket verildi.
Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan plaketler daha önce köy ağası seçilerek şenliğe katkı veren köy ağalarına ve 2014 yılında düzenlenen şenliğe destek olan Al-Ka İnşaat, Özsaraç Kuyumculuk ve Özkar Hafriyat yetkililerine verildi.
Şenlikte ayrıca hediye çekilişi de düzenlendi. Derneğe katkı için gerçekleştirilen çekilişte yüzlerce hediye sahiplerini buldu. Dernek Başkanı Necmettin Uzun ise, hediye çekilişine katkıda bulunan tüm hayırsever esnafa teşekkür etti.


KEŞKEK KAZANI İÇİN BAHŞİŞ YAĞMURU
Şenlikte kazanlar dolusu keşkek protokol üyelerine ve vatandaşlara ikram edildi.
Şenliğin ismini de taşıyan Kösedağ Keşkek Şenliği’nde Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Köy Muhtarlığı’nca hazırlatılan keşkek kazanlarının kapakları törenle açıldı.
Keşkek kazanlarının kapağını protokol üyeleri bahşiş vererek açtırırken, bahşişlerin yoğunluğu ise gözlerden kaçmadı.
En yüksek bahşişin ise Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan tarafından verildiği gözlendi.

Editör: TE Bilisim