Ziyarete Necmettin Uzun’un yanı sıra Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Taş, Çalyayla Köyü Muhtarı Yüksel Güreli, Kızılpınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abbas Uyar ve Kızılpınar Köyü Muhtarı Hüseyin Mercan katıldı.
Heyet, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’ya köylerinin sorunlarını aktararak, Çatak Köyü mesire alanından sonra gelen merkez köylerinin grup yolunun asfalt yapılmasını talep ettiler.
Köylerin sorunlarını ve taleplerini ileten Necmettin Uzun, sebzesi ve meyvesiyle Çorum’a üretim ve katma değer sağlayan bölgedeki köylerin ortak sorununun Çatak Köyü mesire alanından sonra gelen merkez köylerin grup yolu olduğunu belirterek, “Eski Köy, Karakuyu, Akkol, Çalyayla ve Kızılpınar’da ikamet eden öğrencilerimiz bu grup yolunu kullanarak Türkler Köyü’ne okula gitmektedirler. Hem öğrencilerimiz hem bölgede yaşayan vatandaşlarımız için sorun haline gelen bu yolun asfalt yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Milletvekili Salim Uslu ise, konunun önemini anladığını ve sorunun takipçisi olacağını kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim