AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının başlaması nedeniyle AKP İl Genel Meclisi üyeleri ile bir araya gelerek, yaklaşan seçim öncesi hizmetlere ağırlık vermelerini istedi.
Seçim sürecine girildiğini ve yoğun olarak adaylar ve teşkilat olarak kendilerinin bir bütün olarak hareket ettiklerini anlatan Bekiroğlu, çalışmaların seçim koordinasyon merkezi yönetiminde devam ettiğini dile getirdi.
Meclisin yaptığı çalışmaların bürokrasi nedeniyle tam olarak yerini bulamadığını ifade eden Rumi Bekiroğlu, Özel İdare’nin yatırıma harcanan bütçesinin 3-4 katı kaynak olmasına rağmen bu kaynağın verimli olarak köylere aktarılamadığını anlattı.
İl Genel Meclisinin kullanabileceği 119 milyon liralık bir bütçe bulunduğunu kaydeden Bekiroğlu, projelendirme ya da bu kaynağın insanlara yansıtmanın bürokrasi nedeniyle mümkün olmayabildiğini söyledi.
Köylerin eksiklikleri konusunda bilgilerinin bulunduğunu belirten Bekiroğlu, yatırımların devam edeceğini ve kaynağın halka dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Seçim sürecine girilmesi nedeniyle meclis üyelerinden çalışmalara hız vermelerini istediklerini ifade eden Bekiroğlu, yatırımlar ortada dururken “bir çivi bile çakılmadı” şeklinde sözler sarfedenlerin olduğunu, bunlara en iyi cevabın 119 milyon liralık bütçe olduğunu vurguladı.
AKP olarak 2002 yılından önce yapılmayanları yaptıklarını ve o partilerin düşünemediklerini hayata getirdiklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, “yapılanları anlatmak ve anlamak istemeyenlere anlayana kadar anlatmak boynumuzun borcudur. Devlet Çorum’dan toplanan verginin çok daha fazlasını hizmet için gönderiyor” dedi.
İl Özel İdaresi’nin kadrosunun yeterli olduğunu ancak verimli çalışılmadığını belirten Bekiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan ile görüşmeler yapıldığını ve personelin verimli çalışması için gereken çalışmanın yapıldığını anlattı.
116 köye kilittaşı, 111 köye kanalizasyon, 53 köye içme suyu ve 64 köyde sulama amaçlı kanal yapıldığını söyleyen Bekiroğlu, tüm köylere çocukların oynayabilmeleri için 1 milyon 150 bin liralık oyuncak grubu alındığını ve bunların da yakın zamanda kurulacağını vurguladı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim