Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Flash TV’de yayınlanan "Televizyon Gazetesi" programı canlı yayına katılarak Baki Özilhan'ın gündemdeki “taşeron işçilerin kadroya alınması” ve “çalışma hayatı”na ilişkin sorularını yanıtladı.
Ak Parti’nin seçim beyannamesinde de yer alan taşeron işçilerin kadroya alınmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Uslu, “Taşeron işçilerimizin çalışma, sosyal güvenlik, kıdem tazminatı hakkının güvence altına alınmış olması ileri bir düzenlemedir. Yaklaşık 750 bin taşeron işçisine kadro verilirken kadro bekleyen esas devlet işçilerine düzenleme yapmamış olmak bir eksikliktir. Geçici iş olur ama geçici işçilik diye bir tanım olamaz.” dedi.
Salim Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İşçi, memur, geçici, mevsimlik, 4C vb. gibi yapay statüler yerine Kamu Çalışanı ve Özel Sektör İşçisi gibi modern topluma uygun yeni düzenlemeler gerekiyor. 1965 yılında çıkarılan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu yerine ihtiyaçlara ve İLO normlarına uygun, keyfiliklere fırsat vermeyen yeni bir düzenleme yapılarak sorunlar çözümlenebilir. İstemezükçü, slogan tutkunu bir yaklaşım yerine akıl ve bilgiye dayalı, çözümün teklifi ve tarafı olmak iyidir.
Hükümetimiz ile İşçi Konfederasyonları arasında yapılan son protokolün ‘Altı aydan az çalışan geçici işçiler’ başlıklı 9.maddesi yeni düzenleme gerektirmektedir. Taşeron işçilerle ilgili açıklamanın yapıldığı geçen salı günü grup toplantımızın hemen bitiminde Sayın Başbakanımıza makamında bizzat düşünce ve önerilerimi sundum. ‘Göç yolda düzelir’…Eksiklikler bundan öncekilerde olduğu gibi düzeltilir umudundayım.”
Editör: TE Bilisim