AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, sendikalarla , sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde çalışanların sorunlarını çözme çabasında olduklarını söyledi.
Bekiroğlu, mesajında şöyle dedi:
“İşçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.
Biliyoruz ki bu ülkenin daha bayındır, daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği bulunuyor. Eğer dünyanın sayılı ekonomileri arasına girdiysek ve bir büyüme hızı yakalayıp 2023’e emin adımlarla ilerliyorsak bu başarı gecesine gündüzüne katarak alın teri döven işçi kardeşlerimiz , çalışanlarımız sayesindedir. Onlar değişik iş kollarında, tarlalarda, hizmet sektöründe emekleriyle bu başarının gerçek sahipleridirler. Nasıl ki işçilerimiz güçlü ve müreffeh bir Türkiye için emek harcıyorsa hükümetimiz de vizyonu ile her bakımdan Avrupa Birliği standartlarını yakalamış bir ülke olma çabalarını sürdürmektedir. Hükümetimiz, tek sermayesi emek ve alın teri olan çalışanlarımızın refah standardına ulaştırma gayreti içerisindedir. Sendikalarla , sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde çalışanların sorunlarının çözümü onların daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için çaba sarf etmektedir. Bunun en samimi göstergesi olarak da 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kabul edilerek,1 Mayıs resmi tatil edilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm işçi ve emekçi kardeşlerimin bugününü en içten duygularımla kutluyor, bütün hemşehrilerimi sevgiyle selamlıyorum.”
Editör: TE Bilisim