Uzun süredir boyun ağrısı ve her iki kolunda uyuşukluk şikâyetinden ötürü gündelik işlerini bile yapamayacak duruma düşen bir kadın hasta, Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, ameliyat sonrası ziyaret ettikleri hastaya “geçmiş olsun” dileklerini ilettiler.
Dolapçı ve Zehir, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölgesinde ilklerin öncüsü olduğunu belirterek, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yapılan ortak kullanım protokolü sonrası Hastane’nin hızla geliştiğini ve dünyanın sayılı merkezlerinde yapılabilen pek çok ameliyat ve tedavi uygulamalarını Çorum’a kazandırmaya devam ettiğini dile getirdiler.
Bu çerçevede boyun fıtıkları tedavisinde de disk protezi uygulamalarının Hastane’de başarılı bir şekilde yapılmaya başlandığını kaydeden Dolapçı ve Zehir, ameliyat sonrası hastaların çok kısa sürede gündelik hayatlarına geri dönebildiklerini vurguladılar.
Ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık ve ekibini de tebrik eden Dolapçı ve Zehir, “Bu tür ameliyatların Çorum’da yapılıyor olması büyük bir nimettir. Hastanemiz; personel kadrosu ve bünyesine katmış olduğu tıbbi cihazlar ile Türkiye’de bir merkez olma yönünde hızla ilerlemektedir.” şeklinde görüş belirttiler. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim