Osmancık Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Osmancık Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılanmasında Çorum TSO’nun yüzde 40, Osmancık Belediyesi’nin yüzde 40 ve İl Özel İdaresi’nin de yüzde 20 ortaklıkla yer aldığını belirtti.
Başaranhıncal, kuruluş aşamasında yer alan kurumların Osmancık Organize Sanayi Bölgesi’ne maddi kaynak ve bilgi olarak katkı sağlayacağını kaydetti.
Belediye Başkanı Hamza Karataş da, OSB’nin ilçenin ekonomisinin güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.
OSB’nin önemli çalışmalar sonucunda 1,5 yıllık bir sürecin ardından kuruluş aşamasına geldiğini ifade eden Karataş “İlçemizin ekonomisi açısından iki can suyumuz vardı. Kızılırmak ve D100 Karayolu ilçe ekonomisi için can suyu konumunda. Organize Sanayi Bölgesi şimdi üçüncü can suyumuz olacak. Şehrimizin gelişmesine, ekonomimizin düzelmesine, istihdamın artmasına, gelir düzeyinin yükselmesine, çok büyük katkı sağlayacak. Yaklaşık 1,5 yıllık bir çalışma sonucunda bu aşamaya geldik. Bu çalışmada Çorum Milletvekilimiz Cahit Bağcı’nın önemli fedakarlıkları ve katkıları var, kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimine ve üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü de Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçe ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek sürece katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür etti.

OSMANCIK’IN TARİHİNE GEÇECEK
Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ise, Osmancık Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçenin tarihine altın harflerle yazılacak bir yatırım olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Osmancık için gerçekten tarihi bir gün. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Osmancık Temsilciliği’nin, işadamlarımızın, belediye başkanımızın ve o dönemdeki ilçe başkanımızın OSB için ilk imzaları topladıklarındaki, ilk niyeti ortaya koyduklarındaki heyecanı halen taze yaşıyorum. Bu gün bu masanın etrafındaki 15 kişi Osmancık’ın üreterek büyümesine imza atan kişiler olarak anılacaklardır. Gelecekte Osmancık doğudan batıya giden bu güzergâhta olmanın avantajını OSB ile zirveye taşıyacaktır. Osmancık bu güne kadar yolun avantajını küçük birikimlerle fırsata dönüştürmüştür. Ancak ilk defa bakanlığımızın bu kararıyla, bizim çabalarımız ve Osmancık’ın ortaya koyduğu iradeyle ben inanıyorum ki, bugün 28 bin nüfuslu Osmancık, üretim çarklarının döndürülmesiyle 40-50 bine ulaşacaktır”

OSB YANINDAKİ ÇÖPLÜK KALDIRILACAK
AKP Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, ilçenin çöp stok alanının OSB alanına yakın olması ile ilgili de eleştirilere cevap verdi.
Bölgede bir dönüşüm merkezinin kurulması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Bağcı, OSB gibi büyük bir yatırımın küçük bahanelerle karalanmaya çalışılmaması gerektiğini ifade etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim