2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı açılışı Merkez Ertuğrul Gazi İlkokulunda düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkan Vekili Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Per. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Ak Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı

Açış konuşmasını yapan okul müdürü Tekin Çınar, öğretmenler olarak çocukların iyi bir eğitim alması için çok çalışacaklarını dile getirdi. Onları okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, yenilikçi, bilim ve teknolojiyi etkili kullanabilen milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak içselleştirmiş, kendine güvenen ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek istediklerini dile getirdi.

Sadece akademik başarıyı önceleyen diğer her şeyi değersizleştiren bir anlayıştan artık sıyrılmak gerektiğini anlatan Çınar, insani ve ahlaki değerlerin kazanımlarının sadece okulda gerçekleşmeyeceğini, aile ortamının ve özellikle anne babanın benimsediği değerler ve değerler doğrultusunda sergilenen tutum ve davranışların çocukların kişilik gelişimi ve sahip olduğu değerler çerçevesinde asıl belirleyici ve şekillendirici olduğunu anlattı.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise konuşmasında okulların kültürün temellerinin atıldığı, ülkenin kurucusu Atatürk’ün açtığı Çağdaş uygarlık yolunda en büyük engel olan cahilliğin yok edildiği kurumlar olduğunu vurguladı.

Zamanla koşulların değiştiğini, buna bağlı olarak ta önceliklerin değiştiğini belirten Büyük, temel becerilerin yanı sıra derinlemesine düşünme, sorunları yaratıcı biçimde çözümleme, takımlar halinde çalışabilme, farklı araçları kullanarak anlaşılabilir biçimde iletişim kurabilme, sürekli değişen teknolojileri öğrenme ve çok büyük bir bilgi yığınıyla başa çıkabilme becerilerini de kazanmaları gerektiğini dile getiren Seyit Ali Büyük, “Ülkenin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelesinde en büyük güç kaynağımız nitelikli özgüveni yüksek milli ve manevi değerleri özümseyen nesillerdir. Sizlere güveniyor, gücümüzü sizlerden alıyoruz” dedi.

Programda AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu’nun ardından Vali Necmeddin Kılıç’ın da konuşmasından sonra sınıflar ziyaret edilerek öğrencilere hediyeler verildi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim