Çorum’da araç trafiğinin yoğun olduğu Gazi ve İnönü Caddesi başta olmak üzere bazı işlek noktalarda, yol boyu ücretli otopark uygulamasına geçildi.

Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nce Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilen teklife göre bazı cadde, sokak ve ana arterlerin otopark olarak kiraya verilmesi görüşüldü.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda gelen gündem maddesinde Gazi, İnönü, Kerebigazi 1. Caddeler, Karakeçili Sokak ile Alaybey Sokak arası, Bahabey Caddesi ve İlhan Gürel Caddesi’nde ücretli otopark uygulanması talep edilirken, söz konusu bölgelerin 10 yıla kadar kiraya verilmesine ilişkin de Encümen’e yetki verildi.

AK Partili üyelerin oylarıyla Gazi, İnönü, Bahabey ve Dr. İlhan Gürel caddelerinde ücretli otopark uygulaması yeniden hayata geçirildi.

Öte yandan geçmişte yaşanan sıkıntılar nedeniyle iptal edilen ücretli otopark uygulamasının, üç buçuk yıllık aranın ardından yeniden gündeme gelmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim