Çorum BİLSEM’in TÜBİTAK 4007 ve TÜBİTAK 4004 projelerindeki başarılarından dolayı yönetici ve öğretmenlere teşekkür eden Seyit Ali Büyük, yeni projeler hakkında bilgiler aldı.

BİLSEM için öğrenci tanılama sürecinin başladığını hatırlatan Büyük, “Bilim ve Sanat Merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınıyorlar.” dedi.

Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri’ne alınacak özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için yapılacak değerlendirme sınavlarına, bu yıl ilkokul 1. 2. ve 3. sınıf öğrencileri girebilecek. 3-14 Aralık tarihleri arasında sınıf öğretmenleri tarafından teklif edilecek öğrenciler en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek. Bakanlığın yeni düzenlemesiyle öğrenciler, elektronik ortamda tablet uygulaması ile sınava girecek. Hâlen 360 öğrenciye destek eğitimi veren Çorum BİLSEM’e, önümüzdeki yıldan itibaren tanılama yapılan her sınıf düzeyinde ayrı ayrı olmak üzere kontenjan dâhilinde kazanan öğrenciler kayıt hakkı elde edebilecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim