Eski adı “Diriliş Başkanları” olan dernek, “Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi Derneği” adıyla yoluna devam ediyor.

Derneğin Çorum İl Başkanı Halil Kurt, devlete, millete, milli ve tarihi kutsiyetlere sadakat ve hizmetten asla ayrılmadıklarını belirterek, “Devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve vatanımız, tüm milletimizle ortak kutsallarımızdandır. Teklikte ve birlikte buluşan gönüllerimiz Türk Milleti için aşk ile atmaktadır.” ifadesini kullandı.

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Çorum İl Başkanı Halil Kurt, yazılı açıklamasında özetle şu görüşleri savundu:

“Kuruluşundan itibaren kıyamete kadar var olacağına inandığımız Türkiye Cumhuriyeti ve onun başında bulunan irade için, kendimizi her an feda etmeye hazır olduğumuzu, devletimize ve onun başına karşı yapılan her türlü saldırıya karşı korkusuzca karşı duracağımızı defalarca deklare ettiğimize kamuoyumuz da şahit olmuştur.

Devletin çelikten iradesi Başkomutanımız, devletimizin FETÖ’ye karşı yürüttüğü mücadelede tüm mevcudiyeti ile devlet görevlilerimizi desteklemektedir. Ancak siyasiler ve Ak Parti teşkilatlarının büyümenin getirdiği sorunlar sebebiyle hem bu mücadele için, hem de Türkiye’nin 2023 vizyonunun gerçekleşmesi için yeterli enerjisi ve bütünlüğü gösteremediğini görmüş olacak ki, ‘metal yorgunluğu’ gerekçesi ile mevcut kadroların değişmesi gerektiğini beyan etmiştir. Dün 15 Temmuz’da milletini demokrasi ve devlet için sokağa çağıran devletin en tepesi, şimdi de demokrasi ve devlet varlığının devamı için milletimizi ‘taşın altına elini koymak için’ siyaset meydanına çağırmaktadır.

Reis-i Cumhurumuzun bu çağrısına aynı düşünce, kaygı ve geçmişte gösterdiğimiz kararlılık, cesaretle İştirak ediyoruz.

Temiz siyaset ve siyasetçi için, Büyük Türkiye için 2023 vizyonu ve devletin bekası için bu memleketin evlatlarını siyasi arena da mücadeleye davet ediyoruz.

Hiç kimseyi yetersiz ve küçük görmeden, aksine Çorum’un ve Çorumluların irfan, dirayet, basiretinden emin olarak, kendilerine sallanan parmaklara aldırmaksızın ve korkmadan bu yolda ilerleyeceklerinden eminiz. Memleketimizin siyaset yapmaya muktedir nice yiğitler ve memleket evlatları ihtiva ettiğinden şüphemiz yoktur.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim