Başsavcı Yurdagül’ün firma ismi vermemesine rağmen, soygun planının, Ahlatcı Altın Rafinerisi’nin aracına yönelik olduğu anlaşılıyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın, duyumlar üzerine Emniyet’e başvurduğu ve şüphelilerin takibe alınması sonucu, kuvvetli suç delillerine ulaşıldığı öğrenildi.

Çorum’da altın ve ziynet eşyası üretimi yapan firmanın metal rafinerisine ait dağıtım aracını yağmalamak için plan yaptıkları iddia edilen gruba yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. 
Edinilen bilgilere göre, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren rafineride altın taşıyan nakliye aracının yağmalanmasına yönelik hazırlık yapıldığı bilgisi üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.
Suç örgütünün deşifre edilmesi ve suçun önlenmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında firmanın eski çalışanlarından S.G. isimli şahsında bulunduğu öğrenildi.
Konuya ilişkin açıklama da bulunan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, bir suç örgütünün deşifresi kapsamında teknik ve fiziki takipleri devam eden bir soruşturmanın olduğunu belirterek, “Bir grubun Çorum’da faaliyet gösteren altın fabrikasının dağıtım aracına yönelik bir yağmalama hazırlığı içindeydiler. Hareketleri bir süre takip edildi. Hazırlık hareketlerine başladıktan sonra vahim sonuçların doğabileceğini gözeterek operasyon talimatını verdik. 7 şüpheli gözaltına alındı. Birisi firmanın eski çalışanı. Soruşturma işlemleri sürerken şüphelilerden birisinin kesinleşmiş cezasının bulunduğu tespit edilerek yakalanıp cezaevine gönderildi. Daha sonra cezaevinden alınan bu şüpheli bu soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şüphelilerin sorguları devam ediyor” dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim