Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar başkanlığında parti toplantı salonunda yapılan Yönetim Kurulu toplantısına Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Başkanı Yardımcısı Adife Akar’ın yanı sıra ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, parti teşkilatlarının yaptıkları siyasi çalışmalarda lokomotif görevi yaptığını söyledi. Türkiye’nin çevresinin ve çehresinin çok belirgin bir değişim içerisinde olduğunu dile getiren Zeki Gül “Artık büyüme rekorları kıran bir ülkeyiz” dedi.

Ülkenin geçmişte yaşadığı sıkıntıların altını çizen ve hatırlatmalarda bulunan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Siyasi çalışmalarda Merkez İlçeler lokomotif rolündedir. Sizler Ak Parti il teşkilatının lokomotif gücünü oluşturuyorsunuz. Bu konuda hem gücünüz var hem de büyük sorumluluğunuz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok talimatı var. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘En büyük yatırım gönülleri fethetmektir, gönüllere girmektir. Biz değişimin, reformun, yeniliğin partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik’ diyordu. Ben de şahsen siyasi mücadelede ya da idari hayatta insanların gönlüne girerek, gönül hareketiyle başarının daha doğru olacağına inanıyorum. İnsanların gönlüne girmeden, talimatla sevgi olmaz talimatla nefret olmadığı gibi. Biz eğer siyasi çalışmalarımızda insanlarımızın kalbine giren ifadeleri kullanırsak daha başarılı oluruz. Karşımızdakinin kalbine giren ifadeler kullanabilmek için öncelikle o ifadenin kalbimizden çıkması lazım. Yani önce biz inanmalıyız ki karşımızdaki insanın bizim samimiyetimizden şüphesi olmasın. Doğru bildiğimiz inandığımız davamızın mücahidi olalım” dedi.

“BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR”

Merakla beklenen Kent Park projesine de değinen Belediye Başkanı Zeki Gül, Kent Park projesini 5 ay içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirtti. Kent Park projesinin yeniden ihale edildiğini hatırlatan Başkan Gül, “Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de büyük hedeflerimiz var. Göreve gelir gelmez hemen 2. gün parayla ilgili sıkıntılarımızı çözmek adına Ankara’ya İller Bankası’yla görüşmeye gittim. Mesai saatlerinde de, mesai saatleri dışında da daire müdürlerimizle toplantılar yaparak neyimiz var, hangi projeleri devam ettirmemiz gerekiyor bunları değerlendiriyoruz. Kent Park’ın 23 milyon liralık ikmal ihalesini yaptık. 5 aylık süre içerisinde bitirilmesini istedik. % 26’lık bölümü bitmiş durumda. Geri kalanını 5 aylık süre içerisinde tamamlamasını müteahhitten istedik. Bu proje 200 dönümlük çok büyük ve çok ciddi bir çalışmadır” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ 200 BİN TON ASFALT”

Daha önce yılda ortalama 100 bin ton asfalt serimi planlandığını belirten Başkan Gül bu sene hedefi ikiye çıkarttıklarını söyledi. Gül, “Bizim için en büyük güç Fen İşleridir. Fen İşleri Müdürlüğümüz, Belediyemizin lokomotif gücüdür. Ortalama hedefimiz olan 100 bin ton asfalt serimini aşarak hedefimizi 200 bin tona çıkarttık. Mali Hizmetler Müdürümüze talimat vererek hesabımızı buna göre yapmasını istedim. Çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“UZUN VADELİ PLANLARIMIZ VAR”

Kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olacağının altını çizen Gül, Belediye olarak günübirlik planlar yerine, şehrimizin geleceğini ilgilendiren uzun vadeli planlar yaptıklarını, hep birlikte Çorum’un gelişimine katkı sağlayacak projelere devam ettiklerini vurguladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim